Lélekgyógyászat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bioptron fény és színterápia

 A Bioptron olyan módszert fejlesztett ki, amely
 pozitívan és finoman hat a biológiai rendszerre
 célzottan ösztönzi az öngyógyító erőket
 tehermentesíti a szervezetet, regeneráló folyamatokat indít be.

A Bioptron fényterápia fontos szabályozó tulajdonságokkal rendelkezik:
 -az alacsony szintű biológiai folyamatokat normális szintre emeli
 -a magas szintűeket csökkenti vagy nem, változtatja
 -erősíti a szervezet önvédelmi rendszerét
 -ösztönzi a belső anyagcserét
 -segíti a szervezetet, hogy segítsen önmagán
 
 A Bioptron fényrendszeréből kiemeljük a következő jellemzőket:
 -Többszínű
 A normál lézerfénnyel ellentétben, amely nagy energiájú nagyon vékony sáv szélességben, egy színben terjed, a Bioptron fény széles sávban, több színben és kevesebb energiával működik.
 -Polarizált
 A Bioptron fényterápia készülékek lineárisan polarizált fényt bocsátanak ki. A polarizált fényben kizárólag párhuzamos mezőben rezegnek a mágneses hullámok. Emiatt egészen különleges tulajdonságuk alakul ki, amit a fényterápiában felhasználunk. A polarizáció egy speciális többrétegű tükörrel történő visszatükrözéssel alakul ki.
 -Speciális hullámhosszúságok.
 A Bioptron spektruma 400 nanométer- 2000 nanométerig terjed. Nem tartalmaz tehát ultraibolya sugarakat. (Ezek az ártó sugarak jóval a 400 nanométer tartomány alatt vannak. Ezért nem vörösödik vagy nem, barnul le a bőr az alkalmazás után.
 - Ez a fény teljesen veszélytelen a szemre is.
 -Mély hatás.
 A mély hatást a könnyen melegedő infrafénnyel érjük el. Ez az infrafény kismértékben megtalálható benne.
 -A fény hőmérséklete
 A Bioptron lámpa spektruma csak az alsóbb infravörös mezőt tartalmazza. Kezeléskor a hőmérséklet kb. 37 C fokig emelkedik, tehát 1 C fokkal megy a normális testhőmérséklet fölé.
 Alkalmazási területek:
 
 Mindennemű bőrprobléma (pattanás, herpesz, sebek, ekcéma, pikkelysömör, műtéti, hegek, égési, sérülések, fekélyek, gyógyítása)
 Allergiák (pollen, por, bőr, étel)
 Fájdalomcsillapítás (migrén, fog, fej, izületi bántalmak)
 Arc- és homloküreg gyulladás, gégészeti-, fülészeti betegségek
 Szemgyulladások
 Csontritkulás
 Vérnyomás problémák
 Depresszió
 Nőgyógyászat, urológia
 Ortopédia
 Ránctalanítás
 Az otthoni szépségápolás ideális kombinációja: Polarizált fény + kozmetikumok.
 Ez a kombináció lehetővé teszi, hogy bőre lágyabb legyen, mint valaha.
 Izületi és reumatikus fájdalmak - napi 10 perces kezeléssel - 6-8 nap alatt érezhető a változás.
 Arcüreg-, homloküreg-, középfül- és torokgyulladás kezelése, segíti a váladék felszakadását és kiürülését. (Napi 2-3-szor 6 perces kezeléssel.)
 Allergiák - hasonlóan az előzőkben, segíti a váladék kiürülését.
 Izomfájdalmak - a fény fájdalomcsillapító hatása érvényesül.
 Köszvény - a sejtek anyagcseréjét befolyásoló hatása érvényesül.
 Sportsérülések - fájdalomcsillapító regeneráló hatása érvényesül.
 Nőgyógyászati betegségek - gyulladáscsökkentő hatása.
 Erek betegségei - a sejtek anyagcseréjére való hatása, regeneráló, aktivitás-fokozó hatása.
 Légzőrendszer hurutos megbetegedései - gyulladáscsökkentő hatás szerepe.
 Száj és fogak betegségei - gyulladáscsökkentő hatás, anyagcsere befolyásolása.
 Fejfájás - stresszoldás, vérnyomás csökkentés.
 Immunrendszer erősítése - falósejtek számának növekedése, stresszoldás.

A színek gyógyhatásai
 

Vörös
A vörös az elektromágneses spektrumban az infravörös mellett helyezkedik, ezért a melegséggel kapcsoljuk össze. Hatása izgató és stimuláló, ezért éttermekben azért használják, hogy élénkítsék a jó hangulatot és növeljék az étvágyat. A vörös fény hatására gyorsabban ver a szívünk és intenzívebb lesz a vérkeringés. Ez utóbbi miatt alkalmas a vírusos vagy bakteriális fertőzések gyógyítására is. A vörös szín ideális a vashiány és a vérszegénység kezelésére, minthogy a vörös vérsejtek elnyelik a vasat, a só pedig a vese és bőr révén távozik a szervezetből. Ha vörös fénnyel világítunk meg egy elfertőzött sebet, azzal gyorsítjuk a terület vérellátását és a fehér vérsejtek gyorsabban tudnak hadrendbe állni. Mivel a vörös szín gyorsítja a vérkeringést, nem ajánlatos az olyan emberek kezelésére, akik magas vérnyomásban szenvednek, szívproblémájuk van, asztmásak vagy epilepsziásak. A vörös fényt leginkább a nem elég aktív testműködések élénkítésére alkalmazhatjuk: renyhe bélműködés, legyengült izomzat, lassú vérkeringés, vérszegénység, impotencia, fagyás, izomgörcs, lábujjak vérellátási zavara, energia vagy hőhiány, fájdalmas menstruáció, terméketlenség, székrekedés betegségekben.

 

Narancssárga
A narancssárga a vörös mellett helyezkedik el a színspektrumon. Meleg szín, de hiányzik belőle a vörösből áramló hő. Ehhez a színhez is kapcsolódik a szexualitás és a termékenység, akárcsak a vöröshöz. A narancssárga az öröm színe, és elég erővel rendelkezik ahhoz, hogy szabadságra és mozgásra ösztönözzön bennünket. Általános frissítőként működik, olyan változást idéz elő biokémiai felépítésünkben, amely elűzi a depressziót. Enyhülést hozhat a komoly reumában szenvedőknek azáltal, hogy segít felszakítani a csontrendszerre lerakódott rétegeket. Görcsoldó hatású, sikeresen enyhíti az izom feszültségeit és görcseit; és ha a lépet kezeljük vele, fokozza az életerőt. A narancssárga színt alkalmazhatjuk - műtét előtti és utáni állapotokban, pajzsmirigy- és egyéb hormonzavarokban, izommerevedési zavarokban, bőrbetegségekben, kozmetikában, emésztési zavarokban.
 


Sárga
A nap színe és napjellegű természete révén meleget és lelkesedést sugároz. A sárga élénkíti az idegrendszert. Áramlása egyszerre stimuláló és inspiráló, ezáltal jó hatással van a bőrproblémákra, valamint a reumára és az izületi gyulladásra. Használható a csontritkulásban vagy kalcium-elégtelenségben szenvedők gyógyítására, mivel megkönnyíti a test kalcium-feldolgozását. Mivel serkenti az agyi és mentális funkciókat, hatásos a gyomor - máj, epehólyag, hasnyálmirigy, lép betegségek kezelésében. Ilyenek az emésztési zavarok, puffadás, rekeszizomsérv, hányinger, gyomornyálkahártya gyulladása, cukorbaj, klimaxos folyás, idült reuma, izületi gyulladások, étvágytalanság, idegrendszeri betegségek (fóbiák).
 


Zöld
A zöld szín a spektrum közepén található, és – talán ebből fakadóan is - a harmónia, az egyensúlyi állapot hozható kapcsolatba vele.
A természetben ez az élet színe, ezért teltségérzetet ad, megnyugtatja a vért, és élénkíti az idegeket. Szemet nyugtató hatása onnan eredeztető, hogy a szem szinte pontosan a retinára fókuszálja a zöld fényt. Az egyensúly színeként nyugalmi állapotba segíti mind a tudatot, mind az érzelmeket, és jótékony hatású egyes szívproblémákra is. A zöld szín a szív, tüdő betegségeiben egyaránt kedvező. Serkenti a nyirokmirigyeket (csecsemőmirigyre is hatásos), fokozza az izom- és szövetgyarapodást, viszont akadályozza a túlburjánzó sejtnövekedést, ezért daganatos betegségekben különösen kedvező. Elősegíti a vér- és keringési rendszer működését. Fertőtlenítő hatása is van (műtőben is ezt a színt használják). Kimerültség ellen is jó hatású.

 


Kék
A kék a spektrum hideg végénél található. A természetben birodalmában ez a szín a végtelen ég színe. Az ég azért kék, mert a nap fénye a kékkel megegyező hullámhosszú légköri részecskéket szétszórja, és ezáltal kék fény tükröződik minden irányba. Érzelmileg a kéket a szomorúsággal és a depresszióval hozzák kapcsolatba („I feel blue”). Mindazonáltal a kék a béke és nyugalom érzetét kelti, ezért nagyon jól illik meditációs terembe, vagy olyan helyiségbe, ahol relaxálnak. A vörössel ellentétben a kék a tágasság színe, használatával a kis terek nagyobbnak tűnnek. E tulajdonsága miatt jótékony hatással van az asztmára. További betegségek, amelyre gyógyhatással van: gyerekbetegségek, fogzás, zúzódások, hangproblémák, torok- és gégegyulladások, idegfájdalmak, álmatlanság, fejfájás, magas vérnyomás, stress, légcső- és hólyaghurut, isiász, betegségekben.
 


Lila
A spektrum színei között a lila a legrövidebb, ugyanakkor a lilának van a legnagyobb energiája. A természetben a lila szín megtalálható az ibolya virágban, aminek az olaját ma is használják italok és édességek ízesítésére, valamint parfümök illatanyagaként.
A középkorban ebből az olajból készítették az altató orvosságot. A lila színhez kapcsolódó gyógyító minőségek a fizikai és spirituális megerősödés. A lila szín gyulladásgátló, lelkileg megnyugtató, memóriajavító, magas vérnyomás, álmatlanság, gyulladásos folyamatokban segít.

 

Indigókék
Az indigókék szintén hideg energia. Az energia "kozmikus" színe, az intuíciót jelképezi, a meditáció színe. Magas rezgésszámának köszönhetően fogékonyabbá tesz a szellemi dolgok iránt, segít kezelni az érzékszerveket (szem, fül, orr) érintő zavarokat. Serkenti a mellékpajzsmirigyek működését, érzéstelenítő, vérzéscsillapító, frissítő és vértisztító. Elősegíti, erősíti az intuíciót.